Wanneer u interesse heeft in een rTMS-behandeling wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek bij een van onze therapeuten. U zult uitgebreid geïnformeerd worden over deze relatief nieuwe behandelmethode en er is voldoende tijd voor het stellen van vragen. Tijdens de intake worden tevens uw klachten in kaart gebracht. Tot slot wordt gekeken of er mogelijke contra-indicaties zijn waardoor de behandeling niet geschikt zou kunnen zijn.

rTMS wordt bij ons altijd in combinatie met gesprekstherapie gegeven. Meestal betreft dit een vorm van cognitieve gedragstherapie. Onderzoek heeft aangetoond dat de effectiviteit van rTMS aanzienlijk wordt verhoogd wanneer het gecombineerd wordt met gesprekstherapie. U krijgt wekelijks een sessie gesprekstherapie en onafhankelijk daarvan drie tot maximaal vijfmaal per week een rTMS-sessie.

Wat kunt u verwachten?

  • U kunt binnen 2 weken de eerste verbetering verwachten, sommige cliënten ervaren pas in de derde week een verbetering.
  • Een beperkt aantal cliënten komt na 8 - 12 maanden terug voor een onderhoudsdosis voor de duur van de helft van het aantal initiele sessies. Er zijn tevens clienten die elke 2 maanden één sessie krijgen, waarmee het verkregen eerdere resultaat op een stabiel niveau behouden blijft. Wij adviseren cliënten direct contact op te nemen als de depressieve klachten terug komen.

Heeft u nog vragen?

Bel ons op ons gratis nummer:

0800-449 4763 of 040-2364111 indien u met een mobiele telefoon belt.

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar

Copyright © 2010 - 2020 GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap